Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aparat RMN nou, la Neuro

Publicat: joi, 14 Mai 2020 , ora 15.58
Sursa foto Consiliul Județean Brașov
Sursa foto Consiliul Județean Brașov

Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov are cel mai mare și mai modern aparat de RMN din Brașov. Investiția era una absolut necesară, deoarece un spital de neurologie nu poate funcționa fără un asemenea aparat.

Are una dintre cele mai mari anverguri, ceea ce reduce senzația de claustrofobie a pacientului, poate să citească circumferențial, are avantajul masei, deoarece poate suporta o persoană de 220 de kilograme, plus un mod de citire special gândit pentru analiza pacienților supraponderali”, a spus dr. Nicușor Bîgiu, directorul spitalului.


Mai mult, aparatul poate face un test în numai un minut, ceea ce oferă un avantaj deosebit. Investiția a fost posibilă ca urmare a sumelor oferite de Consiliul Județean Brașov pentru Sănătate, unele mult mai mari în acest an. Dacă acum 4 ani, Consiliul Județean Brașov investea în sănătate până la 31 decembrie 10 milioane de lei, de aceasta dată, deși suntem doar în luna mai, suma investită se ridică deja la 52 de milioane de lei.


„Era necesar un astfel de echipament. Spitalul a reușit ca anul trecut să procure un astfel de echipament de ultimă generație și, în felul acesta, toate cazurile de accident vascular în care persoanele sunt aduse în stare de urgență au posibilitatea de a fi investigate în timp util și, în felul acesta, pot începe tromboliza”, a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Judetean Brașov.

Noul aparat RMN va putea fi utilizat atât de bolnavii internați în Spitalul de Neurologie, cât și de cei din alte spitale din județ, dar și de către persoanele fizice, fie prin intermediul CNAS, fie prin plata directă. 

Sorin Țârcă