Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Terminalul Aeroportului International Brașov – Ghimbav se află la cota 0

Publicat: vineri, 15 Mai 2020 , ora 15.55
Sursa foto Consiliul Județean Brașov
Sursa foto Consiliul Județean Brașov

Terminalul Aeroportului International Brașov – Ghimbav se află la cota 0. Constructorul a finalizat fundația stabilimentului de 12.000 de metri pătrați și a ajuns cu lucrările la nivelul solului. În această perioadă, pe șantier se află puțin peste 100 de muncitori, însă, pentru ca totul să decurgă conforma graficului, managerul de proiect spune că vor fi și peste 400 de oameni la muncă.


Pe lângă terminal, în aceste zile vor începe lucrările pentru balizaj și sistematizarea verticală. Toate aceste lucrări beneficiază de 250 de milioane de lei, cea mai mare investiție făcută până acum în aeroport.


„Aceste lucrări, o parte dintre ele vor fi finalizate în cursul acestui an, atât sistematizarea pe verticală, cât și balizajul. De asemenea, cele nouă obiecte vor fi implementate în decursul acestui an, iar terminalul, din ceea ce am discutat cu domnul Ioniță, vom ajunge la un progres de 90%”, a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Constructorul a profitat de vremea bună și a avansat cu lucrările într-un ritm foarte bun:


„La data actuală este finalizat radierul, se lucrează la infrastructură, am început cota zero a terminalului, avem un progres bun, avem o medie de 110-120 de muncitori în șantier, sigur că acest număr va crește”, a spus Ionuț Ioniță, managerul de proiect.



Terminalul va trebui finalizat în luna martie a anului viitor, conform contractului. În același interval de timp, un alt constructor va trebui să finalizeze cele 9 obiecte care se vor afla pe aeroport.


„Suntem în zona drumului perimetral, de asemenea, avem clădire energetică, gospodăria de apă, remiza PSI, platformele antisuflu, calea de acces direct din drumul județean, parcare și celelalte instalații, deci, practic, anul acesta, acest obiectiv, acest contract care este în valoare de 28 de milioane de lei, va fi finalizat cu siguranță”, a adăugat Adrian Veștea.

Adrian Veștea spune că investițiile făcute până acum în mandatul său și pentru care contractul este deja semnat și se află în derulare însumează 350 de milioane lei. Alte 60 de milioane de lei a costat pista, finalizată în perioada în care președinte al Consiliului Județean era Aristotel Căncescu. Astfel, costul total al realizării aeroportului va ajunge în jurul sumei de 100 de milioane de euro.


Dacă totul va decurge conform graficului, primul avion ar putea decola de pe aeroportul brasovean spre finalul anului viitor. 

Sorin Țârcă