Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

148 de persoane în carantină și 401 în autoizolare, la Brașov

Publicat: marți, 19 Mai 2020 , ora 16.18
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

148 de persoane mai sunt în carantină și 401 persoane sunt în autoizolare și monitorizate la domiciliu, potrivit centralizării comunicate de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

Pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, polițiștii și jandarmii brașoveni au organizat, în ultimele 24 de ore, peste 300 de acțiuni de verificare. În contextul trecerii de la starea de urgență la starea de alertă, aceștia au acționat în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli. Așadar, nu a fost dată, deocamdată, nici o sancțiune.

La rândul lor, reprezentanții Prefecturii Brașov fac apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de igienă și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Pericolul rămâne la fel de mare. De aceea, este necesară în continuare precauția, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile și purtarea mijloacelor de protecție individuală.

Pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență (fiipregatit.ro) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum și explicații și reglementări referitoare la starea de alertă. De asemenea pe aceeași platformă există încă 11 ghiduri COVID-19.

Camelia Vlad