Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-au mărit familiile de zimbri și reni la Vama Buzăului!

Publicat: miercuri, 20 Mai 2020 , ora 11.49
Sursa foto Facebook / Valea Zimbrilor Vama Buzaului
Sursa foto Facebook / Valea Zimbrilor Vama Buzaului

Ieri s-a născut primul pui de ren din România în captivitate la Rezervația de zimbrii „Valea Zimbrilor - Vama Buzăului”. Primul pui de ren vine să completeze familia de reni prezentă de un an în cadrul rezervației, o încântare pentru vizitatori în general și în special pentru copiii care i-au vizitat.


Potrivit medicului veterinar al rezervației, prof. dr. Flavius Foica, puiul de ren este rezultatul unui protocol terapeutic care a fost aplicat femelei de ren.


Femela de ren a rămas gestantă și iată, avem, în momentul de față, din câte știm noi, primul ren născut în captivitate, ceea ce ne bucură și sperăm să atragă și noi turiști în cadrul rezervației”, a spus primarul comunei, Tiberiu Chirilaș.



Pe perioada stării de urgență s-a mărit și comunitatea zimbrilor din comună, ajungând la acest moment la 28 de exemplare.


Pe toată perioada stării de urgență generată de pandemia de coronavirus, rezervația a fost închisă. Avem de asemenea 5 puiuți de zimbru născuți în cadrul rezervației noastre, ajungând ca, în momentul de față, rezervația să aibă 28 de exemplare”, a adăugat Tiberiu Chirilaș.



Rezervația naturală „Valea Zimbrilor” a luat ființă în noiembrie 2008, la Vama Buzăului, ca parte a unui proiect de dezvoltare turistică a zonei, la care au participat primăriile Prejmer și Vama Buzăului, Consiliul Județean Brașov și Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov.

Camelia Vlad