Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Și ARACIP-ul va evalua școlile online sau prin corespondență, în starea de alertă

Publicat: joi, 21 Mai 2020 , ora 17.15

Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) va verifica unitățile de învățământ prin corespondență sau în online, ca etapă din procedura de evaluare periodică, a anunțat instituția. Asta în contextul stării de alertă, instituită prin lege, din 15 mai.


În perioada stării de urgență, la ARACIP s-au înregistrat 206 cereri de evaluare externă, s-a realizat expertiza documentațiilor depuse pentru toți petenții (inclusiv pentru cele depuse în perioada 6 ianuarie 2020 – 15 martie 2020) și s-a finalizat expertiza pentru un număr de 124 de cereri.


În perioada imediat următoare, ARACIP va supune Ministerului Educației și Cercetării, spre aprobare, o procedură privind modalitatea de derulare online a activităților de evaluare externă. Procedura va fi aplicabilă pentru toate unitățile de învățământ / petenții care își vor menține cererea adresată cu privire la anul școlar 2020-2021, au mai anunțat reprezentanții instituției.

Adina Chirvasă