Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se fac planuri pentru construirea de noi creșe în Brașov

Publicat: sâmbătă, 23 Mai 2020 , ora 13.52
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Studiul de fezabilitate pentru creșa din zona Tractorul-Coresi a fost finalizat, iar indicatorii tehnico-economici vor fi supuși aprobării în următoarea ședință a Consiliului Local. Potrivit viceprimarului municipiului Brașov, Costel Mihai, creșa va fi construită pe str. Turnului nr. 5, pe un teren cu suprafața de peste 3.100 de mp pus la dispoziție de un dezvoltator imobiliar din zonă, clădirea urmând să aibă 64 de locuri pentru copii.


Investiția este estimată la o valoare de peste 7 milioane lei și va avea o arhitectură modernă și o cromatică adaptată zonei respective.


„Termenul este de 21 de luni, să sperăm că vom avea parte de un constructor serios care va definitiva investiția în acest termen sau poate chiar mai repede. Municipalitatea are o serie de investiții în educația timpurie. Avem în construcție creșa de pe strada Apollo pe care vrem să o finalizăm anul acesta”, a spus Costel Mihai.


În perioada următoare, Serviciul Public Administrare Creșe va finaliza tema de proiectare pentru a lansa licitația aferentă celei de a unsprezecea creșe din municipiul Brașov, destinată cartierului Bartolomeu-Avantgardern. La fel ca și creșa din zona Tractorul-Coresi, și aceasta va fi construită pe un teren donat de dezvoltatorul imobliar.

Camelia Vlad