Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

VIDEO. Complexul Agrement din Brașov va fi transformat în „bibliotecă în piscină”

Publicat: duminică, 24 Mai 2020 , ora 13.21
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Consilierii județului Brașov sunt invitați să aprobe indicatorii tehnico-economici propuși de administrația județeană pentru reabilitarea Complexului Agrement de la baza muntelui Tâmpa. Valoarea investiției depășește 8,5 milioane de lei. Hotărârea ar putea fi luată în ședința Consiliului Județean Brașov din săptămâna care urmează.

Construit în anul 1980 și închis în 2015, după ce firma Consiliului Județean Brașov, Consilprest SRL, a ajuns la concluzia că nu este rentabil, Complexul Agrement a intrat, cu doi ani în urmă, în administrarea Bibliotecii Județene George Barițiu din Brașov, care intenționează să-l tranforme într-un spațiu de utilitate publică multifuncțională de tip BiblioAgrement – Bibliotecă în piscină. Potrivit proiectului prezentat de directorul unității de cultură, Daniel Nazare, se dorește amenajarea unei biblioteci la standarde moderne, la care să aibă acces nu doar copiii, elevii și studenții, ci brașoveni de toate vârstele. Conceptul a fost inspirat după modele de biblioteci și centre sportive din diferite colțuri ale lumii, precum SUA, Canada sau Norvegia, pe ideea „lectura și sportul împreună”. (vezi video atașat)

Amintim că această decizie vine după mai multe încercări nereușite ale administrației județene de a închiria baza sportivă. Doar în perioada 2016 – 2017, Consiliul Județean a organizat trei licitații pentru închirierea centrului, însă demersul nu a avut succes din cauza chiriei lunare prea mari pentru firmele private care ar fi fost interesate să exploateze spațiile de sub Tâmpa, chiria stabilită de evaluatori depășind 25.000 de lei pe lună. 

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov
Camelia Vlad