Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ultimul contract pe fonduri europene al Municipalității: 16 milioane de lei pentru sistem informatizat RATBV

Publicat: miercuri, 27 Mai 2020 , ora 17.52
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

16 milioane de lei. Este suma pe care a accesat-o Primăria municipiului Brașov, prin Programul Operațional Regional 2014-2021, pentru „Extinderea sistemului de management informatizat al sistemului de transport public”. Vorbim, practic, despre semnarea ultimului contract pe fonduri europene, pe acest ciclu european bugetar, contract care a fost semnat astăzi.

Între altele, prin acest proiect, vor fi instalate camere video în 120 de autobuze, dar și în 50 de stații noi, sistemul de e-ticketing va fi extins pentru pentru toate vehiculele de transport public, în plus vor fi instalate 12 automate noi de vânzare titluri de călătorie, va fi instalat și un sistem de informare a pasagerilor în 50 de stații noi și va fi implementată o soluție software suport pentru transportul public, destinată cetățenilor, accesibilă de pe dispozitivele mobile inteligente. 

Proiectul se încadrează în strategia privind mobilitatea urbană și reducerea poluării la nivelul municipiului Brașov. Odată cu acest proiect, Municipalitatea brașoveană poate spune că a atras în mod direct sau în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, peste 500 de milioane de lei, în ciclul bugetar 2014-2021. La această sumă se adaugă alte peste 100 de milioane de lei, bani accesați de la Fondul de Mediu.
Adina Chirvasă