Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încă un pas înainte la pasajul Fartec: Au început lucrările la suprastructură

Publicat: miercuri, 27 Mai 2020 , ora 18.21
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Pasajul Fartec reușește să intre într-o nouă etapă – constructorul a început lucrările la suprastructură. După această etapă se va trece la deschiderile 3 și 4. După ce se încheie partea de suprabetonare, urmează stratul de hidroizolație și abia apoi se poate trece la partea de asfaltare, cu toare lucrările aferente. Și toate acestea se pot face și pe timp ploios.


După cum ați văzut, referitor la condițiile atmosferice, acea mult hulita seră își dovedește încă o dată utilitatea pentru că se poate betona în ploaie”, a spus Barabas Laszlo, viceprimar al municipiului Brașov.


Constructorul spune că de circulat se va putea circula pe acest pasaj spre sfârșitul anului. Asta chiar dacă lucrările vor fi finalizate în cursul anului viitor.


Reamintim că pasajul a fost construit la începutul anilor ‘70 și în momentul începerii lucrărilor de reabilitare se afla într-o stare de degradare foarte accentuată. Lucrările au început în 2015, dar proiectul s-a împotmolit în mai multe rânduri. Teoretic, ar fi trebuit să fie gata în septembrie 2017. Însă, pe parcurs au fost decoperite o serie de neconformități, la structura de rezistență. A fost nevoie de o nouă expertiză, ce a stabilit o serie de lucrpri suplimentare. Contractul inițial a fost reziliat și a fost făcută o nouă licitație. În 2018 a fost semnat un nou contract, dar în timpul elaborării proiectului tehnic au fost constatate noi probleme, astfel că au fost stabilite unele lucrări suplimentare. Între timp, și valoarea contractului a fost recalculată, iar în prezent, aceasta este de peste 15,8 milioane de lei. Contractul inițial, din 2015, avea o valoare de circa 7,5 milioane de lei, fără TVA.

Adina Chirvasă