Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sistem de acces automat, cu citirea numerelor de înmatriculare, pe Postăvarului și Sadoveanu

Publicat: miercuri, 27 Mai 2020 , ora 18.21
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Atenție, brașoveni! De joi, veți mai intra cu mașinile pe străzile Postăvarului și Mihail Sadoveanu doar dacă numărul de înmatriculare al mașinii este în baza de date a sistemului automat.


Concret, pe cele două străzi, a fost un sistem compus dintr-o barieră auto și o cameră video. Camera video înregistrează și identifică toate numere de înmatriculare ale mașinilor care opresc la barieră. Odată citit numărul de înmatriculare, acesta este comparat cu baza de date, iar bariera este ridicată automat doar pentru acele vehicule înregistrate ca având liber acces în zonă. Asta înseamnă riveranii, serviciile de urgență și prestatorii de servicii municipale (iluminat public și salubritate). Celelalte categorii au nevoie de permis de liberă trecere pentru a avea numărul înregistrat în baza de date pe timp limitat.


Mai mult, camerele video instalate în aceste zone înregistrează orice abuz sau utilizare necorespunzătoare a sistemului și raportează automat incidentul poliției locale, așa încât cei care se gândesc să fenteze sistemul pot avea suprize neplăcute.



Un sistem similar a fost montat și în Poiană, încă din iarnă.


Adina Chirvasă