Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

DGASPC Brașov înființează, cu fonduri nerambursabile, 3 centre de zi de consiliere și sprijin pentru copiii cu tulburări de comportament

Publicat: joi, 28 Mai 2020 , ora 11.36
Sursa foto facebook.com/dgaspc.brasov
Sursa foto facebook.com/dgaspc.brasov

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov demarează un amplu proiect privind creșterea calității serviciilor sociale oferite în comunitate copiilor cu tulburări de comportament, aflați în risc de separare de familie, precum și tinerilor care urmează să părăsească sistemul instituționalizat de protecție a copilului, la nivelul județului Brașov.


Centrele vor funcționa la Brașov, Făgăraș și Rupea și se vor adresa unui număr de minim 110 copii și familiilor acestora. 


„Vor fi oferite servicii de consiliere și sprijin pentru cel puțin 110 copii și familiile lor în primii 3 ani de funcționarea a centrelor. În același timp proiectul prevede dezvoltarea unui program de asistență și sprijin pentru tinerii care vor părăsi centrele de plasament, astfel încât aceștia să se poată integra în scoietate și să fie capabili să ducă o viață independentă”, a spus responsabilul pe comunicare al DGASPC, Radu Mailat.



Pentru fiecare dintre acești tineri vor fi identificate cursuri de calificare, programe de consiliere și programe de pregătire pentru susținerea examenelor de absolvire, astfel încât aceștia să aibă șansa de a se putea integra în societate după încetarea măsurii de protecție într-un centru rezidențial.


Valoarea totală a proiectului „Copiii și tinerii noștri mai aproape de comunitate!“ este de aproape 6 milioane de lei și va fi finanțat din fonduri europene. Perioada de implementare de 3 ani.

Camelia Vlad