Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ceremonie oficială la Cimitirul Eroilor

Publicat: joi, 28 Mai 2020 , ora 14.35
Sursa foto Instituția Prefectului Județul Brașov
Sursa foto Instituția Prefectului Județul Brașov

Astăzi este Ziua Eroilor! Prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veștea, și primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, au depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor din Șprenghi. Preoții Bisericii „Învierea Domnului” au ținut o scurtă slujbă de pomenire a eroilor neamului.



„În această zi de sărbătoare împărătească, Înălțarea Domnului, ne plecăm frunțile cu adânc respect și aducem un omagiu eroilor care, de-a lungul veacurilor, s-au jertfit pentru apărarea țării și întregirea neamului românesc, pentru credință și libertate. Rostim o rugăciune și pentru cei din alte neamuri căzuți pe câmpurile de onoare din patria noastră, România fiind prima țară care îi comemorează în aceeași zi nu doar pe eroii săi, ci și pe cei străini. Recunoștință eternă eroilor noștri, care, prin sacrificiul lor, ne-au lăsat moștenire o țară suverană! Hristos S-a Înălțat!”, a spus prefectul Cătălin Văsii.

Camelia Vlad