Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul va apărea la BBC World News

Publicat: vineri, 29 Mai 2020 , ora 14.55

"Discover Romania" este noul proiect de promovare a țării noastre de către cel care a devenit un adevărat ambasador al României, jurnalistul britanic Charlie Ottley, și în care vom vedea și imagini cu Brașovul. Acesta va fi difuzat, începând de luni, la noi în țară, la cele mai importante televiziuni naționale, inclusiv, la Televiziunea Română, iar de marți, imaginile cu România vor ajunge în toată Europa, America și Orientul Mijlociu, prin intermediul celei mai puternice televiziuni de știri din lume, BBC World News.

"România are atât de multe de oferit! Cred că este singura țară din Europa care are un amestec atât de interesant între natură, cu peisajele ei fantastice, cultură, tradiții și istorie. Prin proiectul "Discover Romania" dorim să dispară orice fel de preconcepție și să îi determinăm pe turiștii străini și români să adauge România pe lista detinațiilor lor turistice preferate. Consider că România nu a avut până acum, niciodată, o promovare atât de puternică la nivel internațional, iar acum acest lucru se va face prin intermediul celei mai mari televiziuni de știri din lume, BBC World News", a declarat jurnalistul britanic Charlie Ottley pentru Radio România Brașov FM 93,3, în emisiunea Pulsul Zilei.

Este vorba despre 4 filmulețe de câte 30 de secunde, respectiv 1 minut care vor fi difuzate concomitent în țară și în restul lumii. Fiecare are un alt scenariu și alte peisaje, punându-se accentual pe ecoturism. În acest sens, Charlie Ottley a primit sprijinul și al Asociației de Ecoturism din România.

"Am considerat că ințiativa lui Charlie este una excepțională. Puțini oameni au capacitatea de a fi vizionari, iar în momente de criză să poată să vadă dincolo de dramaticul prezentului, cu referire la pandemia prin care am trecut și trecem. Am apreciat calitatea materialelor făcute de Charlie. Se vede că el este deja cu sufletul aici, nu este doar o activitate jurnalistică, el deja vibrând cu spațiul românesc", a declarat pentru Radio România Brașov FM, Andrei Blummer, președinte al Asociației de Ecoturism din România.

Premiera filmulețelor realizate în limba engleză va avea loc duminică pe pagina de facebook Wild Carpathia. Charlie Ottley își dorește ca prin aceste imagini să cucerească turiștii străini, dar să îi recucerească și pe români, îndemnându-i să susțină turismul din țara noastră, după ridicare tuturor restricțiilor.

Printre imagini vom regăsi și Brașovul, alături de cadre din toate regiunile istorice ale României, reunite în proiectul "Discover Romania" care a costat 45.000 euro. Producătorul britanic nu este la prima promovare a țării noastre, fiind renumit pentru seria documentară Wild Carpathia, difuzată și de Travel Channel, dar și pentru alte producții de acaest gen printre care și Flavours of Romania. Atât de tare s-a îndrăgostit de țara noastră încât acum îl putem numi brănean, întrucât o mare parte din timpul său și-l petrece în casa sa de la Bran, o căsuță bătrânească, traditional românească pe care își dorește să o renoveze pentru un confort maxim, păstrând integral arhitectura autenitică românească așa cum aprocedat și cu casa sa din secolul XVI din Marea Britanie.

Bianca Bucă