Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Consiliul Județean se digitalizează

Publicat: vineri, 29 Mai 2020 , ora 17.06
Sursa foto stocksnap.io
Sursa foto stocksnap.io

Consiliul Județean Brașov este prima instituție de acest fel din România care implementează un sistem informatic integrat privind digitalizarea administrativă. Executivul județean a reușit să își adjudece contractul privind Servicii de dezvoltare și implementare a Sistemului informatic pentru optimizarea procedurilor și fluxurilor de lucru administrative din Consiliul Județean Brașov.


Contractul este în valoare de aproape 1,6 milioane lei, plus TVA și va trebui implementat în următoarele 18 luni. Acesta prevede implementarea unui sistem informatic integrat care va furniza digital fluxurile de lucru în scopul eficientizării procesării documentelor, evitării întreruperilor ce pot aparea în fluxurile informaționale ale instituției și reducerii întârzierilor în procesul decizional. Contractul face parte din proiectul „Îmbunătățirea procesului decizional și reducerea birocrației la nivelul Consiliului Județean Brașov”, cu o valoare totală de 3.75 milioane lei, din care 3.65 milioane lei este valoarea cofinanțării UE.


Ca o continuare a acestui proiect, Consiliul Judetean Brașov a semnat un alt contract de finanțare. Este vorba de finanțarea pentru proiectul „Digitalizarea serviciilor sociale și medicale aflate în competența Consiliului Județean Brașov”, în valoare de aproape 3 milioane lei. Acest proiect vizează digitalizarea administrativă pentru cele unitățile medicale din subordine și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.


În urma implementării celor două proiecte, cetățenii vor putea depune, electronic, fără să se mai deplaseze, solicitări 24 de ore din 24. De asemenea, și în cazul eliberării documentelor, operațiunea se va face electronic, prin intermediul semnăturii electronice. 

Sorin Țârcă