Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Stația de asfalt din Bartolomeu va trebui să se mute. Municipalitatea va da aviz negativ pentru reautorizarea la APM

Publicat: vineri, 29 Mai 2020 , ora 20.40

Stația de mixturi asfaltice din Bartolomeu ar putea fi închisă în actuala locație. Acum, unitatea este în procedură de reautorizare la Agenția pentru Protecția Mediului, pentru că autorizația actuală expiră în această vară. Pentru reautorizare, însă, este nevoie de un punct de vedere de la Primărie, iar municipalitatea va da răspuns negativ, după cum a anunțat, în ședința de Consiliu Local, primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.


„Acești agenți economici cunosc faptul că acolo este imposibil să mai funcționeze, că nu se încadrează din punct de vedere al reglementărilor urbanistice în vigoare, că sunt zone incompatibile cu vecinătățile pentru că acolo s-a dezvoltat foarte mult zona din punct de vedere locuințe, funcțiuni educaționale, comerciale și suntem într-o zonă unde noi dorim să construim și un spital și este clar că aceste funcțiuni nu vor mai putea să funcționeze în zona respectivă”, a spus George Scripcaru.


Potrivit edilului, reprezentanții fabricii iau în calcul mutarea la Hăchiu. Pe de altă parte, sute de brașoveni au strâns semnături pentru ca această stație să nu mai funcționeze în Bartolomeu.

Adina Chirvasă