Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A cincea licitație pentru Ocolitoarea municipiului Codlea

Publicat: marți, 2 Iunie 2020 , ora 13.09
Sursa foto Facebook / Primăria municipiului Codlea
Sursa foto Facebook / Primăria municipiului Codlea

Primăria Codlea a publicat, în această dimineață, în sistemul public de achiziții publice, anunțul privind achiziția serviciilor pentru întocmirea „Studiului de Fezabilitate Artera Ocolitoare Municipiul Codlea”. Proiectul va contribui la devierea traficului de pe DN1 Brașov – Sibiu pe o rută ocolitoare la est de municipiul Codlea. În acest moment, traficul se desfășoară prin oraș.

Este un proiect necesar localității și dorit de populație. Trebuie să îndepărtăm traficul greu din localitate. Codlea a devenit o zonă aglomerată la orele de vârf și avem nevoie de această ocolitoare”, a spus primarul interimar al municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu.


Valoarea totală estimată a contractului este de circa 300.000 de lei. Este a cincea licitație organizată pentru acest proiect. La celelalte licitații nu s-a înscris nici o firmă, cel mai probabil din cauza sumei alocate, mult mai mică decât cea de anul acesta.


Anul trecut am avut alocați 200.000 de lei pentru acest proiect, anul acesta avem 300.000 de lei, cu tot cu TVA. Practic, s-a adăugat, pentru acest studiu de fezabilitate, suma de 100.000 de lei în plus. Anul trecut, proiectul a fost scos la licitație de patru ori, dar nu s-a prezentat nici un proiectant. Avem speranța că în acest an, având în vedere că s-a mărit suma pentru proiect, vor veni și participanți”, a adăugat Mihai Cîmpeanu.


Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 18 iunie. Traseul centurii ocolitoare traversează DN1, înainte de intrarea în oraș, apoi calea ferată 205 Brașov – Podu Olt, DJ 112A în Est, retraversează calea ferată 205 și revine în DN1, în partea de Nord a orașului. Pentru realizarea centurii sunt afectate terenuri care sunt în proprietate publică și privată, în suprafață de 37 ha.

Camelia Vlad