Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Universitatea Transilvania, pe locul 1700 între primele 2.000 de universități din lume

Publicat: marți, 9 Iunie 2020 , ora 12.06
Sursa foto Universitatea Transilvania Brașov
Sursa foto Universitatea Transilvania Brașov

Universitatea Transilvania din Brașov - cea mai mare ascensiune a unei universități românești în topul internațional realizat de Centrul pentru Clasament Universitar Mondial. Avantajele care au propulsat-o pe locul 1700 din 2.000: performanța stiințifică, nivelul de internaționalizare, deschiderea pentru programele în limbi străine și numărul mare de absolvenți care își găsesc un loc de muncă.

„În prezent sunt peste 500 de studenți străini în universitate care studiază cel puțin un semestru. În jur de 330 studenți din 48 de țări studiază full time, iar politica noastră e de a crește semnificativ numărul de studenți internaționali. Ideal ar fi un procent de 5-10% din total studenți pe o perioadă medie de timp”, a spus Ioan Abrudan, rectorul Universității Transilvania.


Clasamentul realizat de Center for World University Rankings, care din 2016 are sediul în Emiratele Arabe Unite, are în vedere anul universitar 2020-2021 și 2.000 de universități din întreaga lume. 

„Au fost analizate peste 20.000 de universități, iar universitatea noastră este pe locul 1700 după ce, anul trecut, pentru prima dată a reușit să intre în acest top. Un salt de 144 de locuri într-un an, de fapt, cea mai mare ascensiune a unei universități românești în această perioadă în condițiile în care sunt doar 11 universități din România în acest top”, a precizat Ioan Abrudan.


Totodată, Universitatea Transilvania și-a mărit performanța științifică:


„În ultimii 5 ani noi aproape ne-am triplat numărul de articole publicate în reviste internaționale de prestigiu”, a adăugat Ioan Abrudan.


Cele mai bune trei universitati din lume sunt, conform acest clasament, Harvard University, Massachusetts Institute of Technology și Stanford University, toate din Statele Unite. Pe primele 50 de locuri, la nivel global, sunt universități din SUA, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Germania, Franța, Elveția, Danemarca și Suedia.


Saviana Russu