Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

200 de milioane de euro fonduri europene pentru cei care exploatează și procesează materialul lemnos din pădurile României

Publicat: marți, 9 Iunie 2020 , ora 13.57
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Prezent astăzi la Aula Universității Brașov pentru dezbaterea organizată cu tema „identificarea, dezvoltarea și implementarea unor mecanisme financiare de susținere pentru industria lemnului, în viitorul exercițiu financiar 2021-2027”, ministrul Mediului, Costel Alexe a declarat că silvicultura românească va primi „resursele financiare cuvenite”, astfel încât să fie protejată o suprafață cât mai mare din pădurile României și să fie exploatat eficient materialul lemnos, pentru a nu se mai exporta doar cherestea.


Să protejăm o suprafață cât mai mare din pădurile României care trebuie protejate și evident să exploatăm sustenabil și durabil cât mai bine sursa de material lemnos, să facem mobilă, să facem jucării, să-i aducem valoare ridicată pentru a nu mai exporta doar cherestea în spațiul intra sau extracomunitar”, a apus Costel Alexe.


Oficialul a menționat că, în urma discuțiilor cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, minim 200 de milioane de euro din fondurile europene vor fi dedicate exclusiv firmelor care exploatează și procesează materialul lemnos.


M-am bucurat că am avut deja discuții cu ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș și dincolo de programele care au existat până acuma aș vrea să vă spun că am stabilit cu domnia sa ca minim 200 de milioane de euro fonduri europene să fie gestionate de către Administrația Fondului pentru Mediu și să fie dedicate exclusiv celor care astăzi exploatează sau procesează materialul lemnos”, a adăugat Costel Alexe.


Ministrul Mediului a mai afirmat că, atunci când se va ajunge ca pădurea să fie „exploatată legal și sustenabil”, iar cei peste 3,5 milioane de români care astăzi se încălzesc folosind lemne de foc vor trece la rețeaua de gaz, zonei silvice îi va fi adusă plus valoare.

Camelia Vlad