Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

500.000 de lei pentru dezvoltarea municipiului Făgăraș

Publicat: miercuri, 10 Iunie 2020 , ora 11.34
Sursa foto Primăria Făgăraș
Sursa foto Primăria Făgăraș

Primăria Făgăraș reia a doua ediție a procesului de bugetare participativă, după ce a fost suspendat odată cu decretarea stării de urgență.

Perioada de înscriere a proiectelor se prelungește până în 3 iulie 2020 și pot fi încărcate de către cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Făgăraș și au peste 18 ani, pe platforma digitală dedicată de pe site-ul primăriei Făgăraș. Acestea trebuie să se încadreze în domeniile: alei, trotuare și zone pietonale; mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației; spații verzi, locuri de joacă și siguranța circulației; infrastructură educațională, culturală și de sănătate; orașul digital.


Propunerile trebuie sa îndeplinească criteriile regulamentului. 500.000 de lei (peste 100.000 euro) este valoarea totală alocată din bugetul local pentru ediția de anul acesta, față de alocarea de 50.000 de euro din 2019. Suma maximă pentru fiecare proiect crește la 71.550 de lei (aproximativ 15.000 euro), spre deosebire de anul trecut când a fost de 10.000 de euro.


Cetățenii au putut depune proiecte și în timpul suspendării, astfel că 21 de idei pentru dezvoltarea orașului au fost deja încărcate pe site, iar printre acestea se numără: amenajarea unor spații de relaxare pe malul râului Olt, amenajarea unui amfiteatru în zona Cetății Făgăraș, modernizarea skatepark-ului din zona stadionului municipal, instalarea unor stații de încărcare a mașinilor electrice, ș.a.


Procesul de bugetare participativă urmărește dezvoltarea orașului prin implicarea cetățenilor, aceștia hotărând cum să fie utilizată o parte din taxele și impozitele pe care le plătesc.

Camelia Vlad