Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BRAȘOV. Când vor fi repornite telecabinele?!

Publicat: joi, 11 Iunie 2020 , ora 13.27
foto: SRR
foto: SRR

După mai bine de 3 luni de pauză, telecabina spre vârful Muntelui Tâmpa din Brașov și cea spre Masivul Postăvarul din Poiana Brașov ar putea fi repornite în 20 iunie, după ce vor fi luate toate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus. Directorul Ana Teleferic, Ion Rufa, care administrează transportul pe cablu din Brașov, a declarat că echipa a fost în șomaj tehnic pe perioada stării de urgență, iar acum se fac pregătirile necesare pentru reluarea activității, cu speranța că turiștii vor veni și la munte în sezonul estival.

"În următorul weekend sperăm să putem da drumul telecabinelor, cu număr de persoane redus și respectând regulile impuse de autorități, printre care respectarea distanței de un metru în transportul în comun, stabilirea de fluxuri, obligativitatea purtării măștii de protecție pe tot parcursul transportului și în stație, dezinfectarea, în fapt, condiții generale preventive", a precizat Ion Rufa.

Pentru a se putea asigura distanțarea fizică între turiști, în cabina Kanzel nu vor putea intra mai mulți de 12 la un transport, iar în cabina Tâmpa, cel mult 7 persoane, adică o treime din capacitate, după aprecierea lui Ion Rufa. Totodată, este așteptată decizia autoritățlor pentru toate serviciile ospitaliere care pot fi oferite în stațiunile montane.

"Cu siguranță afluxul de turiști nu va mai fi ca în anii anteriori. Pentru noi va fi o luptă pentru a câștiga fiecare turist. Iar pentru ca lucrurile să meargă așa cum trebuie, atât la telecabine, cât și în domeniul hotelier, trebuie să oferi servicii astfel încât turistul să ai aibă o motivație să vină. Trebuie avut în vedere un complex de factori, nu este suficient să oferi o cameră de dormit. Trebuie deschise terasele, restaurantele, saunele, piscinele.. Pe măsură ce legislația va permite toate acestea, va crește și motivația turiștilor", a adăugat sursa citată.

Premierul Ludovic Orban a declarat ieri că deschiderea restaurantelor în spații închise este o măsură prematură, care poate duce, potrivit evaluării de risc epidemiologic pe care a făcut-o, la o creștere a numărului de infectări cu noul tip de coronavirus.

Camelia Vlad