Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pui de urs salvat după ce a căzut într-o fântână, la Teliu

Publicat: miercuri, 17 Iunie 2020 , ora 12.25
Sursa foto Facebook / Jandarmeria Brașov
Sursa foto Facebook / Jandarmeria Brașov

După ce ieri dimineață un motănel a căzut într-o fântână adâncă din Dumbrăvița, seara, un pui de urs a căzut într-o fântână din Teliu.


Din cauza faptului că puțul era foarte adânc și ursoaica era în apropiere, echipele de intervenție nu au reușit aseară să elibereze puiul de urs.


Operațiunea s-a reluat de dimineață, cu succes, când puiul de urs a fost eliberat și s-a retras în pădure, în condiții de siguranță atât pentru el cât și pentru echipele de intervenție.


Puiul de urs a fost eliberat prin introducerea unei scări în interiorul puțului, pe care acesta s-a putut cățăra. Intervenția a durat aproximativ o oră, timp în care au fost folosite mijloacele acustice de pe autospeciala de jandarmerie, pentru a ține la distanță ursoaica.


Au participat: un echipaj de 8 jandarmi din cadrul IJJ Brașov și un echipaj de la Direcția de Monitorizare și Protecție a Animalelor, care a avut în componență și medic veterinar.

Sorin Țârcă