Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Măsuri de redresare în industria HoReCa propuse Guvernului de către PSD

Publicat: miercuri, 17 Iunie 2020 , ora 13.28
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

PSD a depus în Parlament o inițiativă legislativă care să sprijine cu măsuri concrete pentru stimularea activității turismului.


Senatorul PSD Marius Dunca a declarat că inițiativa a fost formulată în urma discuțiilor cu reprezentanți ai patronatelor și cu hotelieri nemulțumiți de „promisiunile neîndeplinite” ale Guvernului pentru acest sector de activitate.


Politicianul a precizat că inițiativa legislativă conține 5 măsuri concrete care au ca obiective amânarea plății unor taxe și impozite, susținerea directă și indirectă a costurilor populației în acest scop și stimularea invetițiilor în domeniu.


„Eșalonarea plății impozitului aferent veniturilor din salarii pe o perioadă de 3 luni după încetarea stării excepționale. Pentru societățile care nu accesează facilitatea de eșalonare se acordă o bonificație de 10% din sumele plătite la termenul prevăzut de lege. Pentru anul 2020 – 2021 se propune ca statul să susțină contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de oricare dintre angajatori, în cuantum de maxim 1450 de lei / angajat, Sprijinirea agențiilor turistice care au emis pachete turistice”, a spus Marius Dunca.

Alte măsuri propuse se referă la scutirea de TVA la serviciile de cazare, restaurant și transport în scopuri turistice, care ar putea duce la reducerea costurilor suportate de populație, precum și stimularea investiiilor prin instituirea „Programului pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare”, prin care se propune o susținere financiară pentru astfel de investiții, care constă într-un ajutor nerambursabil completat cu garantarea de către stat a unei părți din creditele pentru investiții.

Camelia Vlad