Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fostul Cinema Popular, gata până în septembrie. Și el se va redeschide publicului după relaxarea restricțiilor

Publicat: miercuri, 17 Iunie 2020 , ora 17.11
Sursa foto arhivă / Primăria Brașov
Sursa foto arhivă / Primăria Brașov

Un nou centru cultural prinde contur, în oraș, dat fiind că se apropie de final și lucrările de reamenajare a fostului Cinematograf Popular. Aici, lucrările au început anul trecut și ar trebui finalizate în luna septembrie a acestui an.


Ce mai este de făcut, ne-a spus reprezentantul firmei constructoare, inginerul Adrian Năstase:


„La interior mai este de montat covorul PVC, tâmplăria exterioară, parte de obiecte sanitare, corpuri de iluminat și diferite remedieri care or să mai apară până la final, iar afară mai avem partea de fațadă de făcut și de placări cu piatră pe platforma de afară”.


Acest imobil face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizează punerea în valoare a zonei de După Ziduri.


„Acest cinematograf va fi o parte integrantă a ceea ce înseamnă zona După Ziduri, legătura cu Piața Sfatului și zona adiacentă canalului Graft. Vom putea aici să desfășurăm activități cu un anumit specific care fac parte din ce înseamnă Parcul Cultural După Ziduri, proiect pe care îl derulăm împreună cu Asociația Culturală Amural”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brașov


Și aici va fi un cinema, dar vor mai putea fi organizate și alte tipuri de spectacole, de teatru, dans, festivități, evenimente mondene. În exterior va fi amenajată și o terasă, ce poate deveni scenă în aer liber. Cei de la Amural au gândit, deja, și un plan de evenimente:


„Acesta a fost închis în 2002, deci facem majorat de inactivitate și sperăm noi, de acum înainte, să fie un spațiu foarte dinamic. Aici ne propunem să organizăm și să avem, în prima parte a zilei cursuri pentru studenți și pentru elevi, iar, seara, sperăm noi, să avem scena dedicată artelor performative”, a precizat Carmen Zmaranda, reprezentant al Asociației Amural.


Desigur, toate acestea dacă vor fi ridicate toate restricțiile din starea de alertă.
Lucrările de reabilitare la fostul Cinema Popular au o valoare de aproape 7 milioane de lei, fără TVA, cu finanțare de la bugetul local.

Adina Chirvasă