Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lucrările la Aeroportul Brașov Ghimbav sunt în grafic. Terminalul aeroportului a ajuns la 30%

Publicat: vineri, 19 Iunie 2020 , ora 14.27

Lucrările șantierelor de pe aeroportul Brașov Ghimbav sunt în grafic, iar în ultimele 3 luni au fost recuperate peste 20 de zile față de graficul de execuție asumat, a declarat, astăzi, președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea.


Acesta a adăugat că progresul fizic la terminalul aeroportului este de 30%, iar șantierele au fost deschise non stop pe perioada pandemiei.


Am toată convigerea că cele 3 șantiere care astăzi sunt deschise vorbim atât de terminal, (un șantier care este în valoare de 36 de milioane de euro), cel de sistematizare pe verticală și balizaj (în valoare de 11.5 milioane de euro) și, de asemenea, cele 9 obiecte - clădirea energetică, gospodărie apă, remiza PSI, platformele antisuflu, parcare, drumurile de acces (în valoare de 8 milioane de lei) în mare parte vor fi realizate anul acesta, mai precis două șantiere dorim să le închidem atât pentru cele 9 obiecte cât și pentru sistematizarea pe verticală și balizaj și de asemenea din ceeea ce am discutat cu constructorul vom avea un progres de 90% și la terminal”, a spus Adrian Veștea.


Prezent pe șantierul aeroportului de la Ghimbav, premierul României Ludovic Orban a spus că Guvernul este alături de proiectele care sunt în interesul brașovenilor


Aici la aeroport Guvernul a alocat în buget o sumă de 50 de milioane pentru susținerea acestei investiții capitale pentru Brașov și nu numai pentru Brașov, ci pentru un areal mult mai larg decât Brașovul și, mai mult decât atât, am și discutat cu domnul președinte Veștea, dacă mai există necesitatea de susținere financiară, noi suntem dispuși să susținem în continuare acest obiectiv de investiții”, a spus Ludovic Orban.



În ceea ce privește Spitalul Regional de la Brașov, proiect pe care Municipalitatea îl realizează împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Ludovic Orban a subliniat că Guvernul va sprijini proiectul.


“Guvernul sprijină acest proiect și este dispus să se implice în finanțarea acestui proiect care în mod evident cel mai probabil se va realiza într-un PPP inteligent în care va fi implicată atât Primăria Brașov cât și Consiliul Județean, Guvernul și finanțatori privați”, a adăugat Ludovic Orban.


Vă reamintim că premierul României a fost prezent, astăzi, într-o vizită de lucru pe șantierul Lotului de Autostradă Râșnov – Cristian. De asemenea, Ludovic Orban a vizitat, însoțit de autoritățile locale, șantierul Aeroportului Brașov – Ghimbav.


Radio România Brașov FM