Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fostul cinema Modern devine noul centru al copiilor. După pandemie

Publicat: miercuri, 24 Iunie 2020 , ora 13.54
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Fostul Cinema Modern se va redeschide publicului drept un centru al copiilor. Asta după pandemia de coronavirus, care impune încă măsuri de protecție și limitarea numărului de persoane în spații închise. Tot din cauza pandemiei, lucrările de reabilitare, încheiate acum, au întâmpinat anumite probleme.


Important este că am finalizat și acest proiect. Suntem în grafic din acest punct de vedere. Au fost ceva sincope pe parcursul proiectului din cauze tehnice și din cauza pandemiei care a întârziat un pic lucrurile pentru că oamenii care lucrau aici au fost restricționați din acest punct de vedere. Cred că am făcut un pas important pe ce înseamnă infrastructura - fostele cinematografe din municipiul Brașov”, a spus primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.



Spațiul a fost refăcut în totalitate, iar acum are două săli de cinema și spectacole ale copiilor, dar nu numai.


Complexul este format din două săli cu capacitate de 120 de locuri sala cea mică si cea mare de 186 de locuri. S-au construit vestiare noi pentru copiii care vor susține spectacole sau serbări în aceste două săli, sunt grupuri sanitare noi, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, două săli de proiecție aferente sălilor de spectacole, proiectoarele fiind de ultimă generație”, a spus șeful firmei constructoare, Constantin Chiriță.

În acest centru ar putea putea funcționa și cursuri de tehnică și robotică pentru copii, în programul „Minitehnicus”, ca parte a proiectului Fit for Future. Asta tot după pandemie.


Vrem să ne ocupam de tineretul din Brașov, din clasa a I-a, poate chiar și mai devreme un pic - până la doctorat, cum zicem noi. Minitehnicus se încadrează aici foarte bine și are un țel principal. Vrem să motivăm și să pasionăm copiii pentru tehnică, să îi apropiem de meseriile moderne - Robotica, Automatizarea, Electronică”, a spus președintele Clubului Economic German, Werner Braun.


Cursurile ar putea fi gratuite sau cu costuri modice pentru părinți. Cinematograful Modern este cel de-a treilea reabilitat de municipalitate, după Patria și Astra. Valoarea contractului de reabilitare s-a ridicat la 4,5 milioane de lei, fără TVA.

Adina Chirvasă