Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bacalaureatul s-a încheiat. Candidații au susținut, astăzi, proba la alegere a profilului

Publicat: joi, 25 Iunie 2020 , ora 13.47
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Candidații pot răsufla ușurați. Au încheiat examenul maturității, astăzi intrând în clase pentru ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării. O probă la ușoară, la fel ca și celelalte și sunt siguri că vor lua note mari.


Aproape 3400 de candidați s-au înscris, în județul Brașov, pentru a susține testul la una din cele 10 discipline din care puteau alege. Au lipsit din săli 116 candidați.


Dintre cei 3398 de candidați înscriși pentru susținerea testului la una dintre cele 10 discipline, s-au prezentat 3280 de candidați. 116 candidați au absentat. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 candidați, aceștia nemaiavând dreptul de a participa la următoarele 2 sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Niciun candidat nu a avut temperatură peste 37.3 grade Celsius. 4 candidați din cei 6 existenți în evidențele DSP Brașov se mai află în izolare la domiciliu, aceștia putând susține examenul în etapa specială ce se va desfășura în data de 8 iulie. Niciun candidat nu a solicitat subiectul de rezervă”, a spus purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.


Primele rezultate vor fi afișate în 30 iunie. Cei nemulțumiți de note, vor putea face contestații, inclusiv pe mail, atât în 30 iunie, cât și în 1 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 5 iulie.

Adina Chirvasă