Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Produse alimentare confiscate și amenzi, în piețele din Brașov

Publicat: joi, 25 Iunie 2020 , ora 14.09
Sursa foto Poliția Locală
Sursa foto Poliția Locală

Aproape 100 kg de produse alimentare confiscate și amenzi în valoare totală de peste 13.000 de lei, sunt măsurile aplicate zilele trecute de Poliția Locală Brașov, în urma raziilor în piețele agro-alimentare din oraș.


În Piața Dacia au fost descoperite și alte nereguli care pot pune în pericol sănătatea cetățenilor care își fac aprovizionarea. Ca urmare, agenții din teren au apelat și la operatorul de salubritate pentru îndepărtarea reziduurilor menajere și alimentare din zona amintită.


În urmă cu două zile, la Piața Dacia, când amploarea fenomenului a fost cea mai mare, au fost confiscate aproape 90 de kg de astfel de produse (ciuperci), care au și fost distruse întrucât nu puteau fi comercializate, reprezentând un risc pentru populație. De asemenea, tot pe zona Dacia, au mai fost aplicate 19 amenzi în valoare totală de 13.050 de lei”, a spus Anca Lăutaru, purtător de cuvânt al Poliției Locale Brașov.


Acțiunile au avut loc în contextul în care, în ultima săptămână, a fost înregistrată o creștere a numărului de situații de încălcări ale normelor în vigoare cu privire la protecția anti COVID-19, precum respectarea distanței fizice și purtarea măștilor de protecție în spații închise, în zonele aglomerate, precum și în mijloacele de transport în comun.


Poliția Locală Brașov a acordat o atenție deosebită aspectelor menționate, desfășurând numeroase verificări în teren. Pe lângă efectuarea acestor acțiuni specifice, dar și a activităților curente, sunt dirijate efective și către piețele agroalimentare pentru a fi luate măsurile legale care se impun vis-a-vis de persoanele care înțeleg să desfășoare activități de comerț ambulant, punând în pericol sănătatea și siguranța brașovenilor”, a adăugat Anca Lăutaru.


Monitorizările și luarea măsurilor legale vor continua, a mai spus reprezentantul Poliției Locale Brașov, ținând cont de faptul că unii locuitori din zona metropolitană și nu numai aceștia, își fac din ce în ce mai mult simțită prezența în piețele brașovene pentru a comercializa produse care nu sunt conforme, cu risc pentru consum.

Camelia Vlad