Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

10 noi săli de clasă, la Școala 19, după terminarea mansardării clădirii

Publicat: joi, 25 Iunie 2020 , ora 16.36
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

9 săli de clasă în plus, precum și un laborator de informatică. Le-a câștigat Școala Gimnazială nr 19, din Brașov, în urma mansardării clădirii, lucrări care au început în ianuarie 2019.


De mulți ani ne dorim lucrul acesta pentru că în Școala 19 se impunea un număr mai mare de săli pentru că sunt foarte mulți copii înscriși dată fiind poziția școlii în învățământul brașovean și rezultatele minunate chiar și de anul acesta, de la Evaluarea Națională. Școala are aproape 1000 de elevi, cu siguranță că, de la toamnă, vom depăși numărul acesta, clasele a 5-a vor fi mai multe decât speram, iar la etajul acesta ne-am gândit să funcționeze clasele de intensiv Engleză, aici vor intra clase de gimnaziu”, a spus directorul Școlii Gimnaziale nr. 19, prof. Claudia Savu.



Lucrarea face parte dintr-un program mai amplu de extindere a unităților de învățământ, pentru crearea de noi spații pentru clase.


Chiar dacă este vacanță și anul de învățământ a fost afectat din punct de vedere al pandemiei, Primăria municipiului Brașov a continuat lucările la nivel de investiții, reparații sau intervenții pe componenta de învățământ. La Școala 19 am finalizat această lucrare care înseamnă o supraetajare, practic, nu este o mansardare în sensul clasic al cuvântului”, a precizat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.


Aici a fost creată și o sală multifuncțională, compusă, în fapt, din două clase, separate de un perete mobil. Lucrările au pus anumite probleme constructorilor.


Perioada a fost cea mai grea. Am pornit în iarnă, după care au venit ploile, au fost și modificări de structură, constructive, arhitecturale. S-a dorit perfecționarea proiectului, s-a lucrat mult pe partea de avizare. Standardele de proiectare sunt cele din 2019-2020”, a spus reprezentantul firmei constructoare, Călin Popa.


Contractul a avut o valoare de peste 3 milioane lei, bani asigurați de la bugetul local. Din programul de extindere a școlilor mai fac parte Școala 1 și Grădinița 11, unde deja s-au încheiat lucrările, la Școala 2, lucrările sunt în curs, iar la Grădinița 17, Școlile 14 și 9, precum și Liceul de Artă se lucrează la documentații.

Adina Chirvasă