Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Termenul de valabilitate al cardurilor de sănătate emise până în decembrie 2014 va fi prelungit

Publicat: vineri, 26 Iunie 2020 , ora 11.37
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Termenul de valabilitate al cardurilor de sănătate emise până la data de 31 decembrie 2014 va fi prelungit.


Guvernul a aprobat o Hotărâre care prevede că, începând cu luna iulie 2020, se generează și se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile naționale de asigurări de sănătate emise până la data menționată. Termenul de valabilitate al acestor carduri este de 7 ani de la data rescrierii certificatului.


La nivelul județului Brașov, în această situație se află un număr de 379.000 de carduri. Precizăm faptul că scrierea noului certificat pe CIP-ul cardului se va face în mod automat. La nivelul aplicației furnizorului de servicii medicale, în momentul introducerii cardului în cititor, sistemul va detecta certificatul expirat și îl va înlocui fără nici o intervenție a furnizorului sau a asiguratului”, a spus Ancuța Daisa, purtător de cuvânt CAS Brașov.


Această reglementare vine în contextul în care valabilitatea certificatelor inscripționate pe cardurile naționale de asigurări de sănătate ar fi expirat în anul 2020 pentru aproximativ 4,2 milioane de carduri, urmând ca în anul 2021 să expire alte 10 milioane de carduri.

Această soluție va face economii substanțiale, de peste 30 de milioane de euro, în opinia președintelui CNAS, Adela Cojan.

Camelia Vlad