Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Caii și poneii de la Zoo Brașov vor deveni ajutoare pentru persoanele cu autism

Publicat: vineri, 26 Iunie 2020 , ora 15.04
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

2 cai și 4 ponei, plus un mânz de ponei, pe care sigur i-ați văzut la Grădina Zoologică din Brașov, vor deveni noii prieteni ai beneficiarilor de la Asociația Copiii de Cristal. Asta pentru că toate 7 exemplare vor fi date în custodia Asociației, care se ocupă de persoanele cu tulburări din spectrul autist, în urma unui parteneriat între municipalitatea brașoveană, Zoo Brașov și Asociația Copiii de Cristal.


Vor fi puși la dispoziția acestei asociații pentru ca beneficiarii Asociației să poată beneficia de Hipoterapie. În cursul zilei de mâine aceștia vor fi duși la un centru, iar, mai departe, cei de la Copiii de Cristal vor face partea de programare pentru beneficiarii centrului”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.



Caii și poneii vor fi duși la Prejmer, unde vor fi utilizați pentru hipoterapia beneficiarilor din Asociația Copiii de Cristal.


Hipoterapia este o metodă care folosește interacțiunea supravegheată de personal specializat cu caii și poneii ca mijloc de stimulare a dezvoltării motorii, emoționale și sociale a persoanelor cu nevoi speciale.

Adina Chirvasă