Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lucrări reluate la tronsonul Cristian-Râșnov din autostrada Comarnic Brașov

Publicat: miercuri, 1 Iulie 2020 , ora 11.56
Sursa foto DRDP Brașov
Sursa foto DRDP Brașov

După o perioadă îndelungată de ploi, lucrările au reintrat pe făgașul normal pe șantierul lotului Râșnov - Cristian, parte a autostrăzii Brașov - București, în județul Brașov, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.


Antreprenorul lucrează la pasajul peste DN73A și calea ferată, unde va începe și montarea grinzilor de beton, în aproximativ două săptămâni. Continuă și așternerea straturilor de asfalt, iar în zona drumului de legătură s-a ajuns deja la finisaje cum ar fi executarea de taluzuri, potrivit sursei citate.



Lucrările la acest proiect au fost demarate cu un an în urmă, iar primul strat asfaltic a fost turnat în luna octombrie. Constructorul tronsonului de pe raza județului Brașov a raportat către CNAIR că a executat circa 35% din proiect, iar lucrările se încadrează în graficul stabilit.



Tronsonul Râșnov – Cristian, parte a autostrăzii Brașov – Comarnic, executat în baza unui contract semnat în toamna anului 2017, cu o valoare de peste 120 de milioane de lei, ar trebui finalizat în luna noiembrie. Această arteră va fi folosită ca variantă ocolitoare a localităților Râșnov și Cristian, până la finalizarea celorlalte tronsoane de autostradă care se va întinde spre final până la Ploiești.

Camelia Vlad