Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproximativ 80 de copii din județ s-au reîntors azi, la grădiniță sau școală. A început programul estival de educație remedială, derulat de Salvați Copiii

Publicat: miercuri, 1 Iulie 2020 , ora 17.38
Sursa foto Salvați Copiii Brașov / foto 2 Salvați Copiii România
Sursa foto Salvați Copiii Brașov / foto 2 Salvați Copiii România

Aproximativ 80 de copii din județ, din Viștea de Jos și Prejmer, s-au reîntors, de azi, la școală. Asta grație programului de educație remedială inițiat de Salvați Copiii pentru ca și cei din medii defavorizate să țină pasul cu școala, chiar dacă nu au acces la educația online.


Copiii sunt selectați dintre copiii care au beneficiat și înainte de pandemie de programele noastre. Ei sunt copiii care fac parte din familii cu posibilități materiale scăzute, copii care nu au avut acces în perioada pandemiei la educația online și care treptat încep să înregistreze decalaje din ce în ce mai mari din punct de vedere educațional față de copiii care au avut acces la educația online”, a spus coordonatorul de programe educaționale Salvați Copiii, Liliana Bibac.



Practic, în Viștea a fost deschisă o grupă de grădiniță estivală, dar și 6 programe de tip after-school, pentru elevi din clasele I-VIII. În Prejmer, a fost deschis un program de afterschool pentru educație remedială tot pentru elevi din ciclul primar și gimnazial. Fiecare grupă are maxim 10 elevi și toți trebuie să respecte regulile de protecție împotriva Covid 19.



Programul de educație remedială este derulat de cei de la Salvați Copiii în 20 de localități din toata țara, în care au fost organizate, în total, 127 de clase, cu 4600 de copii. Activitățile sunt desfășurate pentru o perioadă de maxim trei ore pe zi la școală (în interiorul școlii sau în aer liber), atît în această lună, cât și în august.

Adina Chirvasă