Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De ce Spitalul Regional nu e în lista din Programul de Relansare Economică

Publicat: vineri, 3 Iulie 2020 , ora 12.30

Spitalele din Cluj, Craiova și Iași sunt cele trei incluse în lista celor cu bani europeni, în Programul de relansare economică, prezentat, recent de Guvern.


Proiectul Spitalului Regional din Brașov nu este, iar autoritățile locale susțin că o astfel de discuție ar fi putut avea loc dacă exista un studiu de fezabilitate, care să stabilească atât indicatorii tehnico-economici, cât și schema de finanțare.


Studiul de fezabilitate îți dimensionează un indicator tehnic și economic din punctul de vedere al unui cuantum, un total pentru o investiție. După ce studiul de fezabilitate îți spune cât costă ca valoare și ce înseamnă din punct de vedere tehnic, atunci trebuie să lucrezi la ce înseamnă partea de finanțare. După ce se determină studiul de fezabilitate, ai o dimensiune din punct de vedere al cuantumului financiar. După ce ai dimensiunea asta, structurezi lucrurile din punct de vedere financiar”, a spus primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.


Edilul susține că, toate cele trei spitale regionale care ar trebui să se construiască cu bani accesați prin Programul Operațional Regional, din Craiova, Iași și Cluj, au fost anunțate de aproximativ 10 ani. Brașovul, în schimb, a derulat mai rapid procedurile pentru acest proiect.


Noi în paralel am făcut lucruri care stau la baza acestui proiect care se referă la partea juridică, patrimonial, urbanistică, prefezabilitate, fezabilitate și cu partea de utilități în care s-au investit foarte mulți bani până acuma”, a adăugat George Scripcaru.


În prezent, experții lucrează la studiul de fezabilitate, iar municipalitatea se ocupă de studiul geotehnic. În 16 iulie, Nelu Tătaru, dar și consultanții stabiliți de BERD care lucrează la studiu de fezabilitate, precum și reprezentanții BERD sunt așteptați la Brașov pentru o discuție privind proiectul spitalului, ce va viza inclusiv schema de finanțare.

Adina Chirvasă