Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Intervenție pe Calea București din Brașov pentru salvarea a doi cai rătăciți printre blocuri

Publicat: marți, 7 Iulie 2020 , ora 10.21
foto: Asociația Milioane de Prieteni
foto: Asociația Milioane de Prieteni

Lucrătorii Serviciului Public de Gestionare a Animalelor Brașov și reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni, alături de polițiști locali, au intervenit în această dimineață pentru protejarea unei iepe rănite și a unui mânz. Caii par să fi fost abandonați între blocuri, pe Calea București. A fost chemat și un doctor veterinar pentru a verifica starea cabalinelor, după care acestea vor fi transportate la adăpostul de animale.

Cu detalii, purtător de cuvânt al Asociației Milioane de Prieteni, Paula Ciotloș: "Iapa și mânzul ei, care este tot o fetiță, sunt în siguranță acum, sunt păziți de Poliția Locală. Din fericire am obținut acordul autorităților pentru a fi preluați de noi. Ei vor fi găzduiți în AMP Hope Farm, ferma educațională pentru animale domestice salvate. Echipa noastră este pe drum, cu o remorcă specială. A fost chemat și un medic veterinar specializat în cabaline, pentru că mămica are răni, are secreții nazale și nu respiră foarte bine. Din fericire, caii vor fi în siguranță și sperăm ca totul să fie în regulă și să se poată bucura de o viață normală într-un spațiu adecvat lor, nu pe străzi"

Dacă va fi găsit proprietarul, va fi sancționat contravențional, conform legii. Tot el va suporta și toate cheltuielile intervenției.

Camelia Vlad