Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vin containerele pentru spitalul modular Covid-19, de la Județean. Primăria a dat permisele de liberă trecere

Publicat: miercuri, 8 Iulie 2020 , ora 15.56
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

De joi până în 27 iulie, patru tiruri vor aduce cele 56 de containere din care va fi amenajat spitalul modular, în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. Municipalitatea a dat deja permisele de liberă trecere pentru transportarea  containerelor pe traseul ocolitoare - str. Zizinului - str. Traian - str. Octavian Augustus - spitalul județean și retur.

Transporturile sunt progamate în câte două zile săptămânal - săptămâna aceasta vin joi și vineri, iar săptămâna viitoare, miercuri și joi, în intervalul orar 8.00-16.00.

Poliția Locală va monitoriza circulația acestor tiruri și va acorda sprijin, dacă situația o impune. Tot joi, o automacara de 48 de tone va circula pe același traseu, pentru a asigura descărcarea containerelor în curtea spitalului. 

Construcția spitalului modular – ca secție exterioară cu paturi ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, este finanțată din bugetul Consiliului Județean Brașov, în baza proiectului pus la dispoziție cu titlu gratuit de Fundația Hera. Până în prezent, CJ Brașov a alocat Spitalului Județean aproape 12 milioane de lei pentru realizarea acestei secții. Conducerea administrației județene intenționează să recupereze investiția din fonduri europene.

Adina Chirvasă