Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Maternitatea Brașov, o unitate curată, de care pacientele s-au declarat mulțumite

Publicat: miercuri, 8 Iulie 2020 , ora 16.13
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea” Brașov se află pe a doua poziție într-un top în  care pacienții s-au declarat mulțumiți de serviciile medicale. Primul loc aparține Maternității „Cuza Vodă” din Iași.

Aceeași Maternitate din Brașov bifează locul 2 și în topul celor mai curate spitale. Topul a fost întocmit de Observatorul Român de Sănătate, într-un raport ce evidențiază gradul de mulțumire a pacienților de spitalele publice, în 2019. Trebuie precizat că toate topurile realizate de cei de la Observatorul Român de Sănătate se bazează pe chestionarul de evaluare a satisfacției pacienților, însă numărul acestora depinde în mare măsură de transparența spitalului respectiv. Deși respectarea transparenței este obligatorie, acest lucru nu se întâmplă mereu, spun cei de la Observatorul Român de Sănătate. De exemplu, în topul transparenței nu apare nicio unitate sanitară cu paturi din Brașov. Vestea bună este că Brașovul nu este nici în topul rușinii cu spitalele pentru care satisfacția pacientului nu contează.

Adina Chirvasă