Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cum vrea să atragă studenți Universitatea Transilvania din Brașov

Publicat: miercuri, 8 Iulie 2020 , ora 20.17
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Burse, laptopuri gratuite, cazare și masă gratuită la cantină. Sunt câteva dintre beneficiile de care au parte absolvenții de liceu de top care aleg să studieze la Universitatea Transilvania, din Brașov. O Universitate în care sunt deja tradiționale două programe speciale. Unul dintre ele este „UnitBV susține performanța”, despre care ne-a dat mai multe detalii prorectorul cu relațiile publice, prof.univ.dr. Liliana Rogozea:

„Ne-am gândit la cei care au ținut de-a lungul celor 4 ani de liceu o medie a notelor mai mare sau egală cu nota 8 dar provin din familii aflate într-o situație materială un pic mai dificilă și pentru care universitatea oferă cazare, masă gratuită și un voucher de rechizite în valoare de 400 de lei.

În total, sunt 54 de astfel de burse oferite, câte trei pentru fiecare din cele 18 facultăți. Pentru șefii de promoție din liceu, olimpici sau cei cu media 10 la Bacalaureat care se îndreaptă către „Transilvania”, Universitatea are un alt program – „Premiem șefii de promoție”.

Vor primi un laptop și dacă acest lucru este posibil, cazare, deci dacă nu sunt din Brașov și o masă gratuită la cantină pe tot parcursul anului universitar. Aceste beneficii pot să le mențină și în anii următori cu condiția ca și în perioada universitară să aibă rezultate foarte bune la învățătură și la sfârșitul anului I să aibă media generală peste 9”, a adăugat Liliana Rogozea.

Universitatea Transilvania mai are și alte tipuri de burse pe care studenții pot să le acceseze pe tot parcursul anului universitar și, în plus, cei care au dificultăți financiare, primesc și ei sprijin. De astăzi până în 15 iulie se fac înscrieri la toate programele de licență, dar și de masterat din cele 18 facultăți ale Universității Transilvania. Detalii legate de locuri, taxe, condiții de înscriere și admitere, cei interesați găsesc pe site-ul unibv.ro, secțiunea Admitere.

Adina Chirvasă