Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BRAȘOV. Slujbe religioase, supravegheate discret de polițiști și jandarmi, pentru ca enoriașii să respecte măsurile de protecție sanitară

Publicat: luni, 13 Iulie 2020 , ora 15.54
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Subprefectul județului Brașov, Adrian Folea și părintele protopop al Brașovului, Dănuț Benga, au discutat astăzi despre sigurarea respectării măsurilor de protecție sanitară în lăcașurile de cult și în timpul slujbelor religioase, în contextul generat de epidemia COVID-19.

"În cee ace mă privește am transmis că, având în vedere dinamica epidemiei de COVID-19 în județ, este necesară o atenție sporită și din partea slujitorilor Bisericii atunci când credincioșii vin să asiste la serviciul religios; de asemenea, a evidențiat faptul că rolul călăuzitor pe care îl au preoții trebuie să includă și îndrumarea credincioșilor să respecte măsurile care le protejează sănătatea și pe a celor din jur", a precizat Folea.

Părintele protopop a punctat faptul că la fiecare biserică din județ există consilieri care au rolul de a îndruma credincioșii să respecte măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică și a ținut să remarce buna colaborare cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, ai Jandarmeriei și ai Poliției Locale, a căror prezență în apropierea bisericilor, atunci când se țin slujbe, este una discretă, dar eficientă.

Camelia Vlad