Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

12 focare de Covid-19, în Brașov, unul la un azil de bătrâni

Publicat: luni, 13 Iulie 2020 , ora 16.40

În județul Brașov sunt active 12 focare de Covid 19, printre care unul la un centru pentru îngrijrea persoanelor vârstnice din Zărnești. Detalii am primit de la directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.

"Practic, focarele sunt în instituții, în azile de bătrâni, într-un centru medical… Cel mai recent focar semnalat este într-un azil de bătrâni din Zărnești, unde sunt mulți beneficiari și din rândul personalului de îngrijrire care au fost testați și sunt pozitivi Covid-19", a declarat pentru Radio România Brașov FM dr. Neculau.

Sursa citată a precizat că este vorba despre 11 persoane - opt beneficiari ai centrului și trei cadre din rândul personalului medical. Se pare că bătrânii nu pot fi internați în spitale fără aprobarea lor, la acest moment, familiile acestora făcând presiuni ca ei să fie tratați în azil.

"Situația este gestionată, deocamdată, la nivel local. Vom identifica acele cazuri care necesită transferul către spitale. Există o presiune din partea familiilor ca vârstnicii să fie îngrijiți în azil. Noi nu suntem de acord, însă, cu ceea ce se întâmplă la centrul din Zărnești și ne-am dori ca pacienții să se interneze, dar știți că internarea nu poate fi obligatorie. La Centrul Maria, unde a fost un caz asemănător, am putut realiza circuitele, însă aici am prefera ca persoanele bolnave să fie internate", a adăugat reprezentantul DSP Brașov.

De aproape o lună, Brașovul se situează pe locul 3 în clasamentul național după numărul de cazuri confirmate cu Covid-19 și pe locul 4 după numărul de decese. Până astăzi, la Brașov, aproape 100 de persoane care erau infectate cu virusul Covid-19 au pierdut lupta cu boala, dintre cei peste 2.000 de pacienți diagnosticați și care au primit tratament specific, potrivit directorului DSP Brașov, dr. Andrea Neculau. La nivel național, au fost raportate până acum peste 1.900 de decese puse pe seama noului virus.

Camelia Vlad