Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BRAȘOV. Control la un nou magazin cu produse aparent din categoria drogurilor

Publicat: marți, 14 Iulie 2020 , ora 14.44
foto: Protecția Consumatorului Brașov
foto: Protecția Consumatorului Brașov

Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Brașov desfășoară în acest moment o acțiune de control la un magazin deschis ieri în Brașov, în care erau comercializate produse care induc ideea consumului de droguri.

"În momentul de față verificăm un magazin care s-a deschis ieri și care induce ideea consumului de droguri. Am descoperit deja foarte multe accesorii care facilitează o astfel de activitate. Ținând cont de legislația în vigoare și de toate aspectele, atât de percepție, cât și la nivel psihologic, precum și de tot ceea ce am găsit aici, la vânzare, se va aplica măsura de suspendare a activității, iar produsele neconforme vor fi retrase în vederea distrugerii", a declarat șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu.

Multe dintre produsele și substanțele găsite cu ocazia controlului vor fi trimise la laboratoare specializate pentru a fi verificate în amănunt, atât din punct de vedere al compoziției, cât și fiscal. Este vorba și de recipiente precum cele de cosmetice sau băuturi răcoritoare, adaptate în așa fel încât ar putea fi folosite pentru umplerea cu diverse substanțe, altele decât cele menționate pe etichete.

"Sunt și produse pe care scrie că ar conține cannabis sau alte substanțe interzise, dar doar după analizele de laborator vom putea afla cu certitudine care este realitatea", a adăugat Susanu.

Așa cum a precizat șeful Comisariatului Regional Brașov, pe moment va fi suspendată activitatea unității comerciale, iar în funcție de concluziile de laborator ar putea fi aplicate și alte măsuri, inclusiv de natură penală.

Camelia Vlad