Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalul modular de la Brașov ar putea fi gata în 6 săptămâni

Publicat: miercuri, 15 Iulie 2020 , ora 17.53
foto: Consiliul Județean Brașov
foto: Consiliul Județean Brașov

Lucrările la unitatea medicală modulară pentru o secție de terapie intensivă cu 27 de paturi, din curtea Spitalului Județean Brașov, ar putea fi finalizate în 6 săptămâni, potrivit președintelui CJ Brașov, Adrian Veștea.

Șeful administrației județene a făcut, astăzi, o vizită pe șantier, iar constructorul l-a asigurat că proiectul este în grafic. Provocarea va fi branșarea la utilități

Ceea ce ne dorim cu toții este să reușim să branșăm acest spital și la utilități, cât mai repede, pentru că atât pentru energie electrică, dar și pentru celelalte utilități, sunt necesare proceduri specifice. Dar sperăm ca într-o lună și jumătate să avem acest spital funcțional. Vom face în așa fel încât, la început, până vom reuși să accesăm fondurile europene și să facem achiziția de echipamente și mobilier în interiorul spitalului, să transferăm de la alte unități medicale, pentru a putea asigura cele 27 de paturi de ATI”, a precizat Veștea.

Investiția este finanțată din bugetul Consiliului Județean Brașov, în baza proiectului pus la dispoziție cu titlu gratuit de Fundația Hera. Până în prezent, au fost alocați Spitalului Județean Brașov, pentru acest proiect, aproape 12 milioane de lei, cu intenția ca investiția să fie recuperată din fonduri europene. Totodată, administrația județeană speră să atragă alte peste 27 de milioane de lei din fonduri europene pentru dotarea cu echipamente și materiale medicale necesare unitatea modulară. 

Camelia Vlad