Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

236 de candidați înscriși la examenul de Definitivat în învățământ, la Brașov

Publicat: miercuri, 15 Iulie 2020 , ora 19.29
Sursa foto arhivă romania-actualitati.ro
Sursa foto arhivă romania-actualitati.ro

236 de candidați sunt înscriși pentru a susține proba scrisă a examenului de Definitivare în învățământ, la Brașov. Proba va avea loc în 22 iulie, la Colegiul Național Andrei Șaguna și la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție anti-Covid.

Primele rezultate vor fi afișate în 29 iulie. Cei nemulțumiți de note pot face contestații, iar rezultatele finale vor fi afișate în 4 august.

Nota minimă de promovare a examenului este 8.00. Definitivatul este examenul pe care îl susțin cei deja angajați în învățământ și care le dă candidaților promovați dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Cei care nu trec examenul de definitivat pot să fie angajați în învățământ doar pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant. Profesorii care promovează examenul de definitivat depășesc stadiul de debutant în învățământ și pot evolua în carieră prin obținerea gradelor didactice: gradul didactic II și gradul didactic I.

Adina Chirvasă