Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul primește proiectul de Ordinul de ministru privind Spitalul regional

Publicat: joi, 16 Iulie 2020 , ora 14.00
Sursa foto romania-actualitati.ro / Agerpres
Sursa foto romania-actualitati.ro / Agerpres

Vești bune pentru Brașov! Proiectul ordinului de ministru privind arondarea județelor Brașov, Covasna și Harghita la Spitalul Regional Brașov este deja pe site-ul Ministerului Sănătății, în Transparență decizională. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat, astăzi, în vizită, la Brașov, pentru a discuta cu autoritățile locale despre acest proiect.

Acest document a fost solicitat, inclusiv de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care a încheiat un acord de consultanță cu Primăria Brașov, pentru documentația necesară implementării proiectului. Deja, pentru acest proiect a fost întocmit studiul de prefezabilitate și se lucrează la studiul de fezabilitate, pentru care este necesar acest Ordin de ministru pentru regionalizare. Studiul de fezabilitate va spune și ce costuri va avea acest proiect și cum va fi el realizat. În plus, au fost rezolvate situațiile de natură patrimonială, juridică și se lucrează la utilități.

Reamintim că acest ordin a mai fost în transparență, dar a fost scos mai apoi din dezbatere, spre sfârșitul lui 2019.

Adina Chirvasă