Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Medici germani, alături de brașoveni, pentru tratarea pacienților cu Covid-19

Publicat: luni, 20 Iulie 2020 , ora 18.40
Sursa foto Facebook / Cristian Macedonschi
Sursa foto Facebook / Cristian Macedonschi

O echipă de medici din Pforzheim (Germania) s-a alăturat astăzi cadrelor medicale din Brașov pentru a trata pacienții afectați de virusul Covid-19.

Medicii germani au ajuns aseară în România, dar zilele trecute au trimis la Brașov un bronhoscop, trei aparate de ventilație și echipamente medicale de protecție, majoritatea pentru a fi donate Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Proiectul de strângere de fonduri pentru acest spital a fost inițiat de Oana Krichbaum, consilier local în Pforzheim și originară din Brașov, și de Cristian Macedonschi, consilier local al Forului Democat al Germanilor din România în Brașov. Demersul este, de asemenea, susținut de Gunther Krichbaum, președintele Forumului Germano-Român din Berlin, care are ca scop construirea și consolidarea punților economice, diplomatice și culturale dintre Germania și România.

În urma apelului făcut în luna martie de către consilierul local Cristian Macedonschi, pentru a ajuta spitalele din Brașov, s-au strâns din partea comunității germane și 3.000 de euro. Societatea Romȃno-Germanǎ din Pforzheim, inițiatorul proiectului „Ajutor pentru Brașov”, își exprimă astfel solidaritatea cu comunitatea brașoveană. 

Acestei acțiuni s-a mai alăturat firma Amazon, cu o donație de măști de protecție și dezinfectante în valoare de 10.000 de euro, pentru medicii de familie din Brașov, precum și un producător local.

Mâine va fi prezent la Brașov secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sănătații, dr. Dragoș Garofil, care va participa la o întâlnire oficială cu delegația din Germania.

Camelia Vlad