Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Într-un an, alte 8 autobuze electrice vor circula în Brașov. Până la sfârșitul lui 2021, 75% din transportul în comun din municipiu va fi ecologic

Publicat: luni, 20 Iulie 2020 , ora 19.00
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

8 noi autobuze electrice urmează să ajungă la Brașov, în maxim 12 luni. Asta printr-un nou contract de furnizare, semnat, în această dimineață, cu compania din Cehia, care mai livrează Brașovului alte 52 de autobuze electrice, în cadrul altui contract cu finanțare europeană. Cu acestea, dar și cu troleibuzele cumpărate de municipalitate, o mare parte din transportul public în comun va fi ecologic, până la sfârșitul lui 2021, spune primarul municipiului Brașov, George Scripcaru:

“Facem înca un pas în ceea ce înseamnă modernizarea transportului public în municipiul Brașov și, de asemenea, pe componenta de mediu, reducerea noxelor cu ce înseamnă autobuzele clasice pe care RAT-ul le avea în flotă și care erau un factor poluant pe raza municipiului Brașov. La finalul lui 2021, 75% din transportul în comun va fi electric pe raza municipiului Brașov și asta înseamnă o reducere a emisiilor poluante cu 90%, comparativ cu 2018”.

Pe lângă cele 8 autobuze, producătorul va livra și 8 stații de încărcare lentă și 3 de încărcare rapidă.

“Autobuzele au 12 m lungime; capacitatea de transport este de 103 pasageri; autonomia este în jur de 200 km”, a spus directorul firmei livratoare, Maria Magdalena Peșu.

Cele 8 autobuze vor circula pe liniile 4 și 16. Licitația a fost organizată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în cadrul unui proiect derulat în parteneriat cu Municipiul Brașov, cofinanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea contractului este de 22 milioane lei, fără TVA.

Adina Chirvasă