Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încep lucrările pentru modernizarea drumului interjudețean Brașov – Covasna

Publicat: miercuri, 22 Iulie 2020 , ora 16.34
Sursa foto Facebook / Consiliul Județean Brașov
Sursa foto Facebook / Consiliul Județean Brașov

Contractul contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a drumului interjudețean Covasna - Brașov, care face legătura între drumurile naționale DN 12 și DN 13 a fost semnat marți.

Este vorba despre un segment drum aflat la granița județului Brașov cu județul Covasna, pe teritoriul administrativ al localităților Apața, Ormeniș și Augustin.

Valoarea contractului depășește 100 de milioane de lei, 98% fiind finanțare europeană nerambursabilă. Proiectul a fost accesat de Consiliul Județean Brașov, care contribuie la rândul său cu 2%, și ar trebui finalizat până la sfârșitul anului 2022.

“Dacă până în anul 2016 Brașovul nu a accesat nici măcar 1 euro din fonduri europene, de acestă dată suntem campionii Regiunii Centru, avem aproape 100 de km de drum pe care îl construim din fonduri europene cu o cofinanțare de doar 2%. Mă bucură că am avut șansa să semnăm acest contract”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Din fondurile europene vor fi modernizați aproape 16 km de drumuri și trotuare, vor fi amenajate stații de transport public și se vor realiza rigole, șanturi, drenuri și puțuri absorbante pentru evacuarea apelor pluviale. De asemenea, se vor reface podețele transversale și cele care asigură accesul la drumurile laterale și vor fi reabilitate podurile peste râul Olt, pârâul Măieruș și pârâul Remetea.

În cadrul proiectului este prevăzută și construirea sau repararea unor ziduri de sprijin și amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată, iar acolo unde va fi necesar, vor fi deviate rețelele de utilități. Cu finanțare de la bugetul local al Județului Brașov se va moderniza un sector de drum în lungime de 5,24 km.

Camelia Vlad