Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vizită a ambasadorului Marii Britanii în România pe șantierul Aeroportului Brașov și la Zărnești

Publicat: miercuri, 29 Iulie 2020 , ora 9.27
foto: Consiliul Județean Brașov
foto: Consiliul Județean Brașov

Excelența Sa, Andrew James Noble, ambasadorul Marii Britanii în România, a vizitat, ieri, șantierul Aeroportului Internațional Brașov, după Rezervația de urși Libearty și Fabrica de hârtie din Zărnești. Potrivit Consiliului Județean Brașov, aceasta este prima vizită oficială efectuată din partea unor reprezentanți de vârf ai diplomației internaționale pe șantierul lucrărilor de construcții al celui mai important obiectiv de investiții din județul Brașov.

E.S. Ambasadorul Andrew James Noble, însoțit de soția sa, Helen Noble și directorul adjunct al Departamentului Comercial al Ambasadei, Luiza Crăciun, au fost întâmpinați, la intrarea pe șantier, de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, și directorul Direcției Implementare Aeroport Brașov, Alexandru Anghel. Aceștia au vizitat împreună perimetrul lucrărilor de construcție de la terminalul de pasageri al Aeroportului.

În ce stadiu sunt lucrările pe Aeroport ne-a informat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea: "Lucrările la aeroport sunt în grafic. La unele lucrări chiar avem un avans față de grafic, cu peste o lună. Mă refer la terminal, unde deja am ajuns la etajul I, În curând se vor monta geamurile (...) De asemenea, la balizaj și sistematizare pe verticală lucrările sunt în grafic. La fel putem spune și despre celelalte nouă obiecte din cadrul aeroportului".

Oficialul britanic s-a declarat impresionat de evoluția lucrărilor, a precizat administrația județeană. În acest context, potrivit sursei citate, E.S. Andrew James Noble a adus la cunoștința reprezentanților administrației județene din Brașov interesul manifestat de un număr important de companii britanice față de acest proiect și a prezentat modalitățile prin care Marea Britanie ar putea deveni un partener activ. În comunicatul pe această temă, Consiliul Județean Brașov a menționat că ambasadorul Marii Britanii în România consideră proiectul Aeroportului Internațional Brașov în topul proiectelor de infrastructură din România, cu o deosebită importanță strategică în transportul aerian de persoane, mai ales pentru relansarea acestui sector în urma crizei Covid-19.

Cu privire la vizita de la Zărnești, primarul orașului, Alexandru Igrișan, consideră că Ambasada Marii Britanii poate reprezenta, în viitor, o punte de legătură între administrația locală și potențialii oameni de afaceri care vor să investească în orașul Zǎrnești.

Camelia Vlad