Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BRAȘOV. Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a împărțit paturile pentru terapie intensivă din spitalul modular

Publicat: joi, 6 August 2020 , ora 23.23
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

La scurt timp după vizita la spitalul modular din curtea Spitalului Clinic de Urgență Brașov a secretarului de stat Raed Arafat, care a promis dotarea cu echipament medical din depozitul strategic al Departamentului pentru Situații de Urgență, la Brașov a sosit, joi, în a doua parte a zilei, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Este pentru a doua oară în decurs de o lună când oficialul din Sănătate verifică unitatea modulară pentru terapie intensivă dedicată Covid-19. De această dată, ministrul Tătaru a anunțat și că doar 14, dintre cele 28 de paturi care vor fi amplasate aici, vor fi echipate cu ventilatoare pentru terapie intensivă.

"După evaluarea făcută de dr. Raed Arafat la nivelul spitalului modular, unde sunt 28 de paturi, 14 vor fi pentru terapie intensivă cu ventilație și 14 pentru terapie intensivă intermediară, pentru cazurile care nu necesită ventilație", a precizat Tătaru.

Ministrul a adăugat că aceste 14 paturi de terapie intensivă din spitalul modular care vor fi folosite doar pentru pacienții cu Covid-19 în stare foarte gravă, se vor adăuga celor 13 paturi ATI din Spitalul Județean în care sunt îngrijiți la ora actuală tot pacienții în stare gravă infectați cu noul virus. Așadar, Brașovul va avea 27 de paturi ATI cu ventilatoare dedicate Covid-19. De asemenea, Nelu Tătaru a dat asigurări că până în data de 21 august, ziua finalizării construcției, va fi stabilit și personalul medical care va lucra în unitatea modulară pentru ATI.

"Echipamentele pentru ATI provin de la Departamentul pentru Situații de Urgență, iar eu tocmai de aceea am venit astăzi, aici, ca să avem asigurate, în 21 august, liniile de gardă și necesarul de personal, în măsura în care, fiind și centru universitar, putem asigura cu rezidenți și cu anesteziști sau specialiști de la terapie intensivă, dar și cu rezidenți din ultimul an (de facultate - n.r.), care să poată accede tocmai la acest compartiment, pentru a asigura calitatea actului medical", a adăugat Tătaru.

Brașovul se apropie de 3.500 de infectări cu noul virus, în timp ce la nivel național s-au înregistat până acum aproape 58.000 de cazuri. La ora actuală, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.961. La ATI sunt internați 458 de pacienți.

citiți și

Guvernul va asigura echipamentele necesare unității modulare ATI de la Spitalul județean Brașov

Secretarul de stat Raed Arafat, despre situația epidemiologică de la Brașov

Camelia Vlad