Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

ALDE Brașov vrea să câștige alegerile locale cu tandemul Căncescu-Ialomițianu

Publicat: marți, 11 August 2020 , ora 14.20
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

ALDE Brașov și-a prezentat candidații pentru cele mai importante funcții administrative din județ.


Fostul președinte al Consiliului Județean, Aristotel Căncescu, își dorește un nou mandat în fruntea administrației județene, iar fostul ministru al Finanțelor, Gheoghe Ialomițianu, țintește funcția de primar al municipiului Brașov. Formațiunea politică speră să câștige electoratul brașovean cu acest tandem.


Aristotel Căncescu a spus că unul dinte motivele care l-au determinat să candideze din nou este faptul că nu a ieșit pe ușa din față, cu fruntea sus, după cele 4 mandate, ultimul fiindu-i scurtat de DNA prin dosare abuzive.


Al doilea motiv este că în ultimii 4 ani în Brașov nu s-a făcut nimic. Mergeți pe la toate turnurile, pe la toate muzeele deschise de mine, toate sunt închise. Regret când văd că la Bastionul Postăvarilor, ultimul pe care l-am inaugurat și cu care, de fapt, am finalizat restaurarea Cetății Brașovului și unde am deschis un muzeu virtual, primul din țară, să văd că el e toată ziua închis”, a spus Aristotel Căncescu.



În plus, Aristotel Căncescu a spus despre aeroport că totul este „o poveste electorală”, deoarece nu s-ar fi făcut nimic acolo.


La rândul său, Gheorghe Ialomițianu, proaspăt membru ALDE, consideră că experiența sa în administrația publică locală și centrală îl recomandă pentru funcția de primar al Brașovului.


Candidez la funcția de primar al municipiului Brașov deoarece consider că pot să fac mai multe lucruri bune pentru brașoveni și Brașov. Am experiență în administrația publică locală și centrală, locuiesc în Brașov, cunosc problemele brașovenilor, sunt convins că le pot rezolva, știu că este nevoie de fonduri de la bugetul de stat și fonduri europene, am experiență în domeniul acesta”, a spus Gheorghe Ialomițianu.


Gheorghe Ialomițianu consideră că echipa pe care o face cu Aristotel Căncescu ar putea îndeplini multe dintre dorințele brașovenilor.

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov și-au mai anunțat candidatura: Marian Rasaliu (PSD), Adrian Veștea (PNL), Mihai Mohaci (Pro România), Tudor Benga (USR-PLUS), Toaso Imelda (UDMR), Ionel Goidescu (ADN) și independenta Mariana Câju.


Pentru Primăria Brașov candidază și George Scripcaru (PNL), dr. Florin Orțan (PSD), Costel Mihai (PMP), Allen Coliban (USR), Sorin Susanu (Pro România), Laura Bratosin (PNȚCD), Laslo Barabas (UDMR) și independentul Șerban Șovăială. 

Camelia Vlad