Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

28 de paturi pentru terapie intensivă dedicate doar pacienților cu Covid-19, la Brașov, după finalizarea unității modulare

Publicat: marți, 11 August 2020 , ora 14.52
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

Brașovul va avea 28 de paturi pentru terapie intensivă dedicate doar pacienților cu Covid-19 după finalizarea unității modulare din curtea Spitalului Județean. Pentru tratarea pacienților cu alte boli gave, fără infecție cu noul virus, sunt rezervate alte 40 de paturi ATI, distribuite pe secții de specialitate. Precizarea a venit din partea directorului medical al Spitalului Județean, dr. Cătălin Mișarcă.


„Pacienții Covid pozitiv vor fi tratați în spitalul acesta modular și vom mai avea 28 de paturi de ATI Covid. Sigur, avem și paturile de ATI non Covid care funcționează în continuare și vor funcționa pentru urgențe și pentru pacienții spitalului”, a spus dr. Cătălin Mișarcă.


De la începutul epidemiei de coronaviroză, 43% din pacienții cu COVID-19 care au ajuns în secția de anestezie-terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov au decedat. Potrivit datelor prezentate de dr. Cătălin Mișarcă, în secția ATI-COVID a spitalului au fost internați, de la începutul perioadei pandemice 154 de pacienți, iar 67 dintre ei au murit. Chiar dacă este regretabilă, situația cu privire la mortalitate nu ar fi chiar alarmantă, potrivit sursei citate, în condițiile în care, la nivel național se apropie de 60%.


Cu privire la dotarea cu echipament medical specific a spitalului modular din care trebuie să facă parte și ventilatoare, dr. Mișarcă a adăugat că nu ar fi probleme și că este posibil ca, până la sfârșitul acestei luni, să fie tratați aici primii pacienți.

Camelia Vlad